Владата на Народна Република Кина за академската 2017/2018 година доделува 18 стипендии за додипломски (редовни) и магистерски студии и специјализации на државните универзитети во Народна Република
Се објавува почеток на поднесувањето на пријави за Фулбрајт студентската програмата за академската 2018-2019 година за пост-дипломски студии (визитинг студенти истражувачи и магистерски студии)
Министерството за образование и наука  информира дека Федералната комисија за стипендии за странски студенти на Владата на Швајцарија за академската 2016-2017 година ќе додели најмногу 30
Факултетот за политички науки и јавна администрација на Универзитетот во Атина за кандидати од земјите на Југоисточна  Европа ( Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Хрватска, Косово, Црна
Британскиот   фонд за стипендии (British Scholarship Trust) е непрофитна организација која доделува стипендии на истакнати студенти на последипломски студии од земјите на поранешна Југославија
РСС (Отвора нов прозорец)
Прикажани 1 - 5 од 10 резултати.
на 2

Назив
Конкурс за доделување стипендии „Борис Трајковски” за студии од втор циклус за Извршната МБА програма на Универзитетот Шефилд за академската 2017/2018
Оглас за Фулбрајт програмата за академската 2018-2019 година
Стипендии за докторски и постдокторски студии и истражувања во Швајцарија за академската 2016-2017 година
Универзитет на Атина –стипендии за магистерски студии
Стипендии за краткотраен престој во Обединетото Кралство
Конкурс за доделување на стипендии за последипломски студии од Министерството за образование на Јапонија за 2017 - 2019 година
Стипендии за студирање во Франција
Конкурс за доделување на 16 стипендии на Владата на Народна Република Кина за додипломски (редовни) и магистерски студии и специјализации
Шведскиот институт доделува стипендии за магистерски студии, докторски студии и пост-докторски истражувања
Соопштение за последипломски - магистерски студии за светско наследство и проекти за културен развој на Универзитетот во Торино, Италија
СТИПЕНДИИ КУРСЕВИ
СЕМИНАРИ/НАУЧНИ
КОНФЕРЕНЦИИ
РЕЗУЛТАТИ КОНТАКТ FOREIGN STUDENTS
           
Во Р.Македонија По држави По држави      
Надвор од Р.Македонија По области По области