EDUCATIONAL EXCHANGE Fulbright Program Competition for the 2018 - 2019 Academic Year is Now Open The Application for the Fulbright Scholar Program (Post-Doctoral) in the United
Шведскиот институт објавува повик за доделување на стипендии за кандидати од земјите на Западен Балкан за учебната 2017/20-18 година за докторски студии и пост-докторски истражувања во Шведска.
СООПШТЕНИЕ за стипендии за истражување, за докторски и пост - докторски студии на високо образовни институции во Швајцарија   Владата на Швајцаријапреку Федералната
Министерството за образование и наука информира дека Владата на Унгарија преку Програмата за стипендии Stipendium (Hungaricum Scholarship Programme) доделува стипендии за странски студенти за
ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА СЛОВАЧКАТА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА МОБИЛНОСТ   Амбасадата на Словачката Република во Македонија известува за повик за апликации за стипендии за Словачката национална
РСС (Отвора нов прозорец)
Прикажани 1 - 5 од 10 резултати.
на 2

Назив
Оглас за Фулбрајт програмата (пост-докторски студии) за академската 2018-2019 година
Стипендии за докторски студии и пост -докторски истражувања во Шведска
Соопштение за стипендии за истражување, за докторски и пост - докторски студии на високо образовни институции во Швајцарија
Владата на Унгарија преку Програмата за стипендии (Stipendium Hungaricum Scholarship Programme) доделува стипендии за странски студенти
Повик за апликации за стипендии за Словачката национална програма за мобилност (Slovak National Mobility Programme)
Стипендии за докторски и пост-докторски студии за академската 2015-2016 година на универзитетите во Швајцарија
Fulbright Program Competition for the 2015-2016 Academic Year is Now Open
Оглас за фулбрајт програмата за академската 2015-2016 година
Државни стипендии за докторски и постдокторски истражувања во Грција
Известување за Интеруниверзитетски магистерски студии по дипломатија и меѓународни односи на Дипломатската школа во Мадрид
СТИПЕНДИИ КУРСЕВИ
СЕМИНАРИ/НАУЧНИ
КОНФЕРЕНЦИИ
РЕЗУЛТАТИ КОНТАКТ FOREIGN STUDENTS
           
Во Р.Македонија По држави По држави      
Надвор од Р.Македонија По области По области