Конкурс за доделување на стипендии за учество на курсеви во Индија за студиската 2015/2016 година

К О Н К У Р С за доделување на стипендии за учество на курсеви во Индија за студиската 201 5 /201 6 година   ...

Стипендии за 4 кандидати за учество на летни школи по полски јазик, 2 стипендии во Варшава и 2 стипендии во Силесија, Република Полска

Стипендии за 4 кандидати од Република Македонија за учество на летни школи по полски јазик, 2 стипендии во Варшава и 2 стипендии во Силесија, Република Полска   Министерството за...

Меѓународна парламентарна стипендија (ИПС) на Германскиот Бундестаг за 2016

Меѓународна парламентарна стипендија (ИПС) на Германскиот Бундестаг за 2016 Германскиот Бундестаг во соработка со Слободниот универзитет Берлин, Хумболт универзитетот Берлин и...

50–та годишна летна школа за словачки јазик и култура – Studia Academica Slovaca

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ СТИПЕНДИЈА ЗА 50-та ГОДИШНА ЛЕТНА ШКОЛА ЗА СЛОВАЧКИ ЈАЗИК И КУЛТУРА ( STUDIA ACADEMICA SLOVACA )   Амбасадата на Словачката Република во Македонија...

Курс на тема „Земјоделството и животната средина во промена на климатските услови“

Курс на тема „Земјоделството и животната средина во промена на климатските услови“ . Заинтересираните треба да имаат соодветно високо образование и минимум 3-год. работно искуство....

ЈРЦ курс на тема "Science Communication for Public Debate", Испра-Италија, 27-29 јуни 2012 год

  Во рамки на Активностите за проширување и интегрирање на Здружениот истражувачки центар на ЕУ ( EU-JRC) , отворен е повик за учество во ЈРЦ активност-курс на тема "Science...
СТИПЕНДИИ КУРСЕВИ
СЕМИНАРИ/НАУЧНИ
КОНФЕРЕНЦИИ
РЕЗУЛТАТИ КОНТАКТ FOREIGN STUDENTS
           
Во Р.Македонија По држави По држави      
Надвор од Р.Македонија По области По области